Thursday, February 7, 2013

Reborn Again kot..

hai kawan2..apa khabar sihat ka
eden nie dh lama tak blogging..
maklum la kan..sibuk cket kan..
bukan sibuk apa pun sgt..
just that saya ini tengah sibuk mencari kerja la kan...
apa mau buat..
dunia zaman sikalang mmg payah giler nk cari kerja
especially yg tetap..
setelah sy tamat di Kementerian Pengajian Tinggi..
saya sambung pulak kat Kementerian Pelajaran Malaysia
ye la kan..nmpk gah kan sbb pegawai..tapi sini punya facilities mmg zero la..
dgn komputer zaman tahun bila tah..even tablet aku pny memory jauh lg banyak...

anyway..ini la saya..

 zaman kat KPT nuh..pejabat gah giler..
 time awal-awal pagi nk gi kerja..

nie plak dgn menteri..antara yg bagus gak la jaga kementerian dia..

 ini gambaq today..baju tiga lapis habag hg...


nie hari kedua..

setakat ni..kerja takde la best sgt..pasal internet kat sini semua menda nk block..
tak macam office lama sbb still leh akses laman web social..
nt buat research pun susah..skang medium utama komunikasi adalah FB at least..
advance user may go to twitter..
maybe sbb tu KPT antara kementerian yg indeks dia bagus..sbb suasana kerja dia bagus..
apa yg bleh dicakapkan sepanjang tempoh pekerjaan kat kementerian pelajaran Malaysia nie..bahagian ni..
dpt la dgr byk sgt cerita yg mana staff dia sndri pun tak puas hati ngan implementation of idea dari menteri..
sbb menurut depa2 nie..KPM pny style..laksana dlu..dan tgk kesan.pastu modified idea..which btw..akan pasti menunjukkan pembaziran..no wonder sgt teruk berbanding ngan kementerian lain..

byk jugak la masalah ngan isu dalaman yg berlaku dek pentadbiran atasan KPM yg tak menjurus kepada suasana kondusif. entah la..aku pun freshman kat sini..tp mulut aku jahat..so cmna pun..pasti akan berlaku damage...

p/s: tgk la nnt cmna..